Новий
Побутова сироварня-пастеризатор на 23 літрів молока.
Наразі товар відсутній
Увага: Остання одиниця!
У наявності з:
Потужність, кВт | 2 |
Живлення, В | 220 |
Діапазон температур пару, С | 20...85 |
Тип | Пастеризатор |
Об’єм чаші, л | 23 |
Котел призначений для пастеризації молока, виготовлення всіх видів сирів, сиру, сметани, йогуртів, біфідойогуртів а також приготування харчових продуктів, де необхідно підтримувати точний температурний режим протягом тривалого часу.
Комплектація і опис
1. Робоча ємність з нержавіючої сталі з водяною сорочкою. . Обсяг водяної бані від 4 до 15 літров в залежності від обсягу.
(А) вбудований нагрівальний елемент від 1700 до 3000 Вт, вбудований цифровий терморегулятор,
(Б) штуцера для заповнення водою (або для охолодження молока проточною водою).
2. Кришка для робочої ємності, з нержавіючої сталі (або з термостійкого скла). 1 шт.
3. Армований силіконовий шланг для підключення до водопровідної мережі. 1 шт.
4. Інструкція користувача. 1 прим.
5. Інструкція по роботі з терморегулятором 1 прим.
6. Картонна упаковка.
Пристрій і короткий опис базового сироваріння та пастеризації за допомогою даного котла.
1. Використовуючи нижній штуцер з надітим на нього шлангом, заповнюємо водяну баню робочої ємності за допомогою приєднання до водопровідного крану до витікання води з верхнього штуцера. Перекриваємо нижній кран і відливаємо 0,2 літра води з водяної сорочки через верхній кран.
УВАГА! Підключення до мережі допустимо тільки із заповненою водою внутрішньою ємністю і заповненої робочою ємністю. «Порожній» котел ДО МЕРЕЖІ не підключати!
УВАГА! При роботі сироварні верхній кран повинен бути відкритим, щоб уникнути створення надлишкового тиску всередині «водяної сорочки».
Котел НЕ ПРИЗНАЧЕНИЙ для роботи під високим тиском і обладнаний запобіжним терморелле, що відключає його при нагріванні понад 85 градусів
2. Заливаємо необхідну кількість молока - але не менше половини від заявленого обсягу котла
3. Підключаємо варильний котел до електромережі (220В, 50Гц).
4. Лівою клавішею включаємо терморелле з цифровою індикацією температури. Необхідно почекати деякий час (3-5 хв.) Для вирівнювання температур водяної сорочки і безпосередньо молока (час залежить від різниці температур).
5. За допомогою терморегулятора виставляємо верхній (права кнопка) і нижній (ліва) межі температурного режиму, в залежності від технологічного процесу. Зазвичай, нижня межа - 31С, верхня - 33С. Інструкція по роботі з терморегулятором додається в комплекті.
Після вибору температурного режиму включаємо нагрів до заданих температур за допомогою правої клавіші.
6. Залежно від вихідної температури водяної сорочки і молока, час нагрівання до заданої температури займає від 30 до 50 хвилин або нагрівання розтягнуто в часі за допомогою поступового збільшення верхньої і нижньої порога нагріву (покроково). Таким чином, в подальшому можна підтримувати необхідний температурний режим заданої технологічної тривалості., А також, виходячи з технологічного процесу, плавно підвищувати температуру до необхідної і підтримувати її.
6. По закінченню роботи:
а) відключити від електромережі.
б) через нижній штуцер злити воду (при необхідності великої перерви в роботі або при низьких температурах).
в) обмити робочу ємність теплою водою і витерти насухо.
г) УВАГА! Не мити зовнішній електричний бокс під струменем води, щоб уникнути виходу з ладу електроніки і короткого замикання!
д) УВАГА! При зберіганні комплекту в зимовий час при мінусових температурах, не менше 1-ї години нагріти в приміщенні до кімнатної температури.
Пастеризація молока
Коротко про пастеризацію. З різних джерел можна дізнатися про два типа пастеризація: високотемпературна і низькотемпературна (або швидка і тривала). Швидка або високотемпературна пастеризація вимагає за короткий проміжок часу довести молоко до температури 80-85 градусів і так само за короткий проміжок часу охолодити молоко. В умовах молочного комбінату це можливо, там є дороге обладнання здатне нагрівати танки з молоком гарячою парою під тиском, і охолоджувальні установки які остуджують молоко крижаною водою Такий режим пастеризації можливий у наших сироварнях серії ПРО. Тривала або низькотемпературна пастеризація- це навпаки плавний нагрів молока до температури 65-70 градусів і витримка при цій температурі протягом 15-30 хвилин з подальшим охолодженням. Саме така пастеризація можлива на даному обладнанні.
1. Готуємо котел до роботи (заливаємо воду в сорочку, включаемо.
2. Заливаємо потрібну кількість молока
3. Виставляємо температурний режим для пастеризації
4. Запускаємо котел в роботу. Приблизно за 30-40 хвилин молоко нагріється до потрібної температури, ще хвилин 20-30 хвилин молоко потрібно потримати при такій температурі.
5. Охолодження. По закінченню нагрівання молоко треба охолодити. Для цього:
а) відключаємо котел від мережі
б) підключаємо до нижнього штуцера водопровідну воду, до верхнього - шланг в каналізацію
в) пропускаємо водопровідну воду через водяну сорочку до моменту, поки молоко не охолоне до потрібної температури. (Для цього краще скористатися кухонним термометром. Термометр в комплект не входить)
6. Готово. Тепер молоко можна відправити на зберігання або почати приготування сиру.