Теплове обланання
Підкатегорії
Пароконвектомат — професійне кухонне теплове обладнання, яке використовує поєднання пару та
конвекції для приготування їжі. В них використовується програмне забезпечення, яке дозволяє
автоматизувати процес приготування.
Пароконвектомати дозволяють виконувати майже всі можливі заходи із теплової обробки страв.
Таким чином вони можуть замінити наступне теплове обладнання: пароварку, жарочну або
пекарську шафу, конвекційну піч, плиту, сковороду, варочний котел.
Базові режими роботи:
Принцип пароутворення у пароконвекційних печах:
Промислові плити використовуються у їдальнях, кав’ярнях, ресторанах, піцеріях. Вони можуть працювати більше восьми годин щоденно, на відміну від побутових аналогів. Корпус професійних плит виготовляється із нержавіючої сталі, щоб уникнуть корозії під час щоденної експлуатації.
Електроплити промислові можливо умовно розділити на дві групи в залежності від форми теплових елементів:
електроплити з прямокутними конфорками (використовуються в великих їдальнях через те, що на такій плиті зручно готувати великі порції. Теплові елементи утворюють єдину поверхню);
електроплити з круглими конфорками (використовуються в таких закладах, де приготування їжі відбувається під кожне окреме замовлення. Такі плити більш економні, бо кругла конфорка нагрівається за 5 хвилин).
Газові плити використовуються в тих закладах, де підведені газові мережі, або під’єднаний газовий балон. Такі плити можуть використовуватись і на тимчасових виїзних заходах.
Сироварні для побутового та професійного використання. Всі сироварні виготовлені з нержавіючої сталі та можуть бути виконані у таких видах: сироварні , сироварни-пастеризатори, сироварні "ПРО".